KLINICKÝ OLEJ 30ml ESIenciálna PRÍRODNÁ INHALAČNÁ AROMATERAPIA SILNÁ
Tovar bol pridaný do košíka.
KLINICKÝ OLEJ 30ml ESIenciálna PRÍRODNÁ INHALAČNÁ AROMATERAPIA SILNÁ
Tovar bol pridaný do košíka.

KLINICKÝ OLEJ 30ml ESIenciálna PRÍRODNÁ INHALAČNÁ AROMATERAPIA SILNÁ

KLINICKÝ OLEJ 30ml ESIenciálna PRÍRODNÁ INHALAČNÁ AROMATERAPIA SILNÁ

Kód tovaru: 14612163825

  • Stav: Nové
  • Výrobca: Vivio
  • Druh oleja: Klinček
  • Kapacita: 30 ml
  • Názov vône výrobcu: Klinček
  • Kód výrobcu: ole-goz-30ml

POZOR: v prípade možnosti výberu farby, typu, vzoru ju uveďte do poznámky

Množstevné zľavy - nakúp viac, zaplať menej
Pri kúpe 1 - 2 ks11,83 € / ks
Pri kúpe 3 - 5 ks7,83 € / ks
Pri kúpe 6 - 8 ks6,96 € / ks
Pri kúpe 9 a viac ks6,53 € / ks
13,45 € 11,83 € s DPH
Doprava (Packeta, GLS, ParcelShop)
Skladom (dodanie 3 až 7 prac. dní)

POPIS PRODUKTU

KLÍBOVÝ OLEJ 30ML PRÍRODNÁ ESIenciálna INHALAČNÁ AROMATERAPIA

Popis:

Všetko, čo stojí za to vedieť o nutričnej hodnote a zdravotných vlastnostiach klinčekového oleja

Klinčeky V poľskej kuchyni sa tešia neutíchajúcej obľube už mnoho rokov. Používame ich ako pri pečení aromatických mäsiek, tak aj vianočky a perníkov. Málokto z nás si však uvedomuje cenné zdravotné a kozmetické vlastnosti tejto mimoriadnej rastliny a oleja z nej vyrábaného. Ukazuje sa, že liečivý potenciál klinčekového oleja bol známy už pred tisíckami rokov. Používali ho okrem iného už starí Gréci a Rimania. V modernej fytoterapii sa klinčekový olej používa aj na liečbu prejavov tínedžerského akné a dokonca aj celulitídy, ktorá je bežná u žien. Čo ešte stojí za to vedieť o kozmetických vlastnostiach tohto výnimočného esenciálneho oleja? Odpoveď na túto otázku nájdete ďalej v texte.

  • Odkiaľ pochádza klinčekový olej a aké sú jeho vlastnosti;
  • Klinčekový olej – kozmetické vlastnosti a vplyv na blaho človeka
  • Klinčekový olej na celulitídu;
  • Kontraindikácie používania klinčekového oleja;
  • Klinčekový olej – cena;
  • Odpovedáme na najčastejšie otázky týkajúce sa Klinčekový olej:

Kde kúpiť klinčekový olej?

Ako spoznať klinčekový olej?

Ako klinčekový olej skladovať?

Môžete konzumovať klinčekový olej?

Ako správne používať klinčekový olej?

  • Klinčekový olej – využitie v kozmetike;
  • Ďalšie využitie klinčekového oleja.

Odkiaľ pochádza klinčekový olej a aké sú jeho vlastnosti

Cenný vlastnosti klinčekov boli známe už po stáročia v starovekej Babylonii, Egypte, Grécku a dokonca aj v Číne. Napriek tomu prvé zmienky o tomto produkte v Poľsku nájdeme v záznamoch zo 16. storočia. V tom čase krakovský bylinkár obdivoval mimoriadne zdravotné vlastnosti klinčekov a nazval ich klinčekmi. Klinček sladký (tiež známy ako Eugenia caryophyllata) je členom druhu Eugenia, ktorý zahŕňa viac ako 100 zástupcov rastlín, ktoré sa bežne vyskytujú v tropických oblastiach. Klinček je vysoký, vždyzelený strom, ktorý môže dosiahnuť výšku až 15 metrov. Je zaujímavé, že tento strom kvitne dvakrát ročne už viac ako 60 rokov. Prvé ovocie však môže priniesť až po dosiahnutí 6-10 roku života. Plody klinčeka sú jedlé. U nás sú však najznámejšie ako aromatické korenie.

Známe klinčeky sú vlastne nerozvinuté puky kvetov. Zvyčajne sa zbierajú pred koncom obdobia kvitnutia, od augusta do februára. Takto z nich získate čo najväčšie množstvo cenného esenciálneho oleja. Púčiky klinčekov zvyčajne dosahujú dĺžku 10 až maximálne 20 milimetrov. Po zaschnutí nadobudnú tmavohnedú farbu a svojím tvarom nám môžu pripomínať vyššie spomínané nechty. Stojí za to vedieť, že záujem o klinčeky je vo svete taký veľký, že ich 12-mesačná produkcia dosahuje hmotnosť až niekoľko tisíc ton. Klinčeky majú jedinečnú vôňu. Navyše po jeho konzumácii vyvoláva v ústach pocit stŕpnutia. To všetko vďaka bohatému obsahu esenciálneho oleja v jeho zložení.

Klinčekový olej (známy aj ako Oleum Caryophylli) bol dostupný v európskych lekárňach už v 16. storočí. Pripravil ho nemecký lekárnik Valerius Cordus. Tento produkt sa najčastejšie získava destiláciou vodnou parou. Pri jeho výrobe sa využívajú najmä kvetné puky vyššie spomínaného stromu. V niektorých olejoch však nájdeme aj jeho stonky a listy.

Klinčekový olej sa okrem jedinečnej arómy vyznačuje aj nezvyčajným zložením. Je to prírodný esenciálny olej, ktorého hlavnou zložkou je eugenol a derivát acetyleugenol. Eugenol je látka patriaca do skupiny terpénov. Je zodpovedný najmä za mimoriadne vlastnosti éterických olejov a má silný dezinfekčný účinok. Klinčekový olej je navyše zdrojom metylsalicylátu, ktorý je zodpovedný za analgetické vlastnosti tohto produktu. Je tiež potrebné vedieť, že tento produkt je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov. Obsahuje okrem iného vitamín A a vitamín C, ako aj fosfor, draslík, vápnik, sodík a železo. Zaujímavosťou je, že tento produkt je tiež zdrojom metylalkoholu, ktorý má škodlivé účinky na zdravie. Jeho množstvo je však len zanedbateľné, preto je správne používanie klinčekového oleja úplne nevyhnutnébezpečný.

Klinčekový olej – kozmetické vlastnosti a vplyv na ľudskú pohodu

Klinčekový olej môže mať veľmi pozitívny vplyv na vzhľad pokožky aj na ľudskú pohodu. V prvom rade je známy svojimi antiseptickými a protiplesňovými vlastnosťami. Preto sa už roky používa vo fytoterapii ako základ liečby ťažko sa hojacich kožných infekcií. Zaujímavosťou je, že sa používa aj pri liečbe kožnej mykózy a dokonca aj svrabu. Početné zdroje uvádzajú, že zriedený klinčekový olej aplikovaný na miesto uštipnutia komárom je schopný v krátkom čase zmierniť bolesť a svrbenie. Vedecký výskum ukazuje, že olej vyrobený z cenných klinčekov je schopný bojovať proti baktériám patriacim k druhu E. Coli a dokonca aj proti stafylokokom. Preto je tento produkt široko používaný na liečbu viditeľných lézií akné. Stojí za to vedieť, že klinčekový olej je ľudskou pokožkou dobre znášaný. Vo väčšine prípadov nevedie k nadmernému vysušovaniu alebo podráždeniu pokožky.

Rovnako ako samotné klinčeky, aj olej z nich sa považuje za cennú zložku pri udržiavaní správnej ústnej hygieny. Látky, ktoré obsahuje, majú baktericídne a analgetické účinky. Zriedený klinčekový olej sa preto môže použiť lokálne na bolestivý zub alebo ako dezinfekčný oplach. Dôležité je aj to, aby produkt získaný z klinčekov priaznivo pôsobil na uvoľnenie nepríjemného dychu. Stojí za to vedieť, že sa široko používa pri výrobe pást a tekutín na starostlivosť o ústnu dutinu.

Pred stovkami rokov bol klinčekový olej považovaný nielen za cenný liek, ale aj za afrodiziakum. Jeho jedinečná aróma dokáže zmierniť negatívne príznaky stresu a dokonca stimulovať nervový systém, čím odstraňuje pocit únavy a spôsobuje jemnú sexuálnu stimuláciu.

Napriek početnému zdraviu vlastnosti, ktoré má klinčekový olej, pamätajte, že ide len o kozmetický prípravok, nie o liek. Preto sa nemôže používať namiesto liekov odporúčaných odborníkom. Navyše použitie tohto produktu na terapeutické účely vždy konzultujte so skúseným praktickým lekárom, dermatológom a/alebo lekárnikom.

Klinčekový olej na celulitídu

Eugenol obsiahnutý v klinčekovom oleji ( aktívna zložka ) môže prispieť k zlepšeniu krvného obehu v tele. To umožňuje lepšie okysličenie orgánov a končatín. Vyššie uvedené vlastnosti klinčekového oleja ho urobili užitočným pri liečbe celulitídy, ktorá je bežná u žien. Dokáže nielen stimulovať správny krvný obeh, ale aj zohrievať, čím pomáha odbúravať podkožné tukové tkanivo. Ak chcete minimalizovať príznaky „pomarančovej kože“, zmiešajte 5 kvapiek klinčekového oleja s 5 lyžicami olivového oleja. Do pripravenej zmesi sa oplatí pridať 1 polievkovú lyžicu hnedého cukru. Touto zmesou dôkladne premasírujte miesta postihnuté celulitídou. Asi po 5 minútach opláchnite oleje z pokožky studenou vodou. Túto kúru sa oplatí vykonávať aspoň dvakrát týždenne. Je potrebné pripomenúť, že pre odstránenie prejavov celulitídy má veľký význam aj zdravá strava a pravidelná fyzická aktivita.

Kontraindikácie používania klinčekového oleja

Aj keď vo väčšine prípadov napr. vhodné dávkovanie klinčekového oleja je pre naše zdravie bezpečné, s jeho užívaním súvisia určité kontraindikácie. V prvom rade: Klinčekový olej sa neodporúča tehotným ženám a dojčiacim matkám. Po druhé nenanášajte neriedený klinčekový olej priamo na pokožku. Pred použitím sa musí zriediť alebo zmiešať s iným nosným olejom (napr. olivovým olejom alebo ľanovým olejom). Je tiež potrebné vedieť, že klinčekový olej môže spôsobiť alergickú reakciu. Preto sa pred správnym použitím oplatí vykonať test znášanlivosti pokožky. Ak sa však vyskytnú rušivé príznaky (ako je začervenanie, svrbenie, opuch kože, pálenie alebo výskyt vyrážky), oplatí sa poradiť so skúseným alergológom.

Klinčekový olej – cena

Klinčekový olej sa predáva v sklenenej fľaši s objemom 30 ml. Za balenie tohto produktu zaplatíme približne 15,00 - 25,00 PLN. Je potrebné pripomenúť, že cena klinčekového oleja sa môže výrazne líšiť v závislosti od vybraného výrobcu a / alebo distribútora. Okrem toho sa pri nákupe oplatí venovať pozornosť zloženiu produktu a krajine pôvodu jeho zložiek. okrem tohomali by ste si vybrať klinčekový olej, ktorý sa dodáva vo fľaši z tmavého skla. Vďaka tomu si bude môcť dlhšie zachovať svoje cenné zdravotné a kozmetické vlastnosti.

Odpovedáme na najčastejšie otázky o klinčekovom oleji

Otázka 1: Kde kúpiť klinčekový olej Tento produkt je možné zakúpiť v niektorých lekárňach a bylinných salónoch. Napriek tomu sa ho oplatí hľadať v internetových obchodoch so zdravou výživou. Dokážeme tak získať prístup k atraktívnej cenovej ponuke a navyše získať záruku najvyššej kvality produktu.

2. otázka: Ako spoznať klinčekový olej? Olej vyrobený z púčikov klinčekového stromu sa vyznačuje zlatou farbou a jedinečnou arómou, ktorá pripomína vianočné chvíle. Najčastejšie sa predáva vo fľašiach z tmavého skla.

Otázka 3: Ako skladovať klinčekový olej? Tento produkt by sa mal skladovať na tmavom mieste pri izbovej teplote. Odporúča sa chrániť pred slnečným žiarením. Takto si budeme môcť dlhšie zachovať jeho mimoriadne liečivé vlastnosti.

Otázka 4: Môže sa klinčekový olej konzumovať? Klinčekový olej je určený len na vonkajšie použitie. Za žiadnych okolností sa nemôže konzumovať. Preto je najlepšie držať ho mimo dosahu detí.

Otázka 5: Ako správne používať klinčekový olej? Tento produkt nemožno použiť priamo na pokožku. Pred použitím ho vždy zrieďte vodou alebo nosným olejom. Okrem toho sa pred použitím klinčekového oleja na účely starostlivosti oplatí vykonať test znášanlivosti pokožky.

Aplikácia:

Klinček olej – využitie v kozmetike

Klinčekový olej má široké využitie v kozmetickom priemysle. Používa sa okrem iného pri výrobe parfumov a produktov starostlivosti o telo. Nájdeme ho okrem iného v krémoch, balzamoch a olejoch. Navyše môže byť zložkou liečivých mastí určených na starostlivosť o aknóznu pleť.

Ďalšie využitie klinčekového oleja

Klinčekový olej má jedinečnú vôňu. Preto sa používa pri aromaterapeutických procedúrach. Navyše je súčasťou olejových zmesí určených na masáže tela a relaxačné kúpele. Klinčekový olej zriedený veľkým množstvom vody možno použiť ako osviežovač vzduchu. Niekedy sa používa aj pri výrobe zubných pást a niektorých liečiv s analgetickými vlastnosťami.

PODOBNÉ PRODUKTY

-25%
Esenciálny olej borievka 12ml Prírodné arómy DÁTUM 25/07 AKCIA!

Esenciálny olej borievka 12ml Prírodné arómy DÁTUM 25/07 AKCIA!

POZOR! Dátum spotreby: 25.07.2024. AKCIA!!! PREDMETOM AUKCIE JE: Prírodný borievkový esenciálny olej Prírodné arómy 2 Prírodný borievkový esenciálny olej Na…

8,24 € od 1,98 €
Skladom
Prírodný borovicový esenciálny olej 12ml BOROVICA DÁTUM 10/08 AKCIA!

Prírodný borovicový esenciálny olej 12ml BOROVICA DÁTUM 10/08 AKCIA!

POZOR! Dátum spotreby: 10.08.2024. AKCIA!!! PREDMETOM AUKCIE JE: Esenciálny olej - Borovica 12ml Prírodné arómy 2 Éterický olej - Borovica 12ml Prírodné aró…

od 2,00 €
Skladom
Vanilkový olej 10 ml Vanilkový

Vanilkový olej 10 ml Vanilkový

Zloženie vône vanilka 10ml bez alergénov INICI: PARFUM - Intenzívna relaxačná vôňa. - fľaštička z tmavého skla zaručujúca dlhodobé skladovanie oleja -k…

od 1,84 €
Skladom
-28%
Ružový olej 10 ml Ružový

Ružový olej 10 ml Ružový

Ružový vonný olej 10ml INCI: PARFUM - Intenzívna, relaxačná vôňa. - fľaštička z tmavého skla zaisťujúca dlhodobé skladovanie oleja -kvalitné kvapkadlo</p…

8,76 € od 1,96 €
Skladom
-18%
Pomarančový esenciálny olej 10ml Pomaranč

Pomarančový esenciálny olej 10ml Pomaranč

Prírodný pomarančový esenciálny olej 10 ml INCI: sladký Ph.Eur. citrus aurantium dulcis exprimovaný olej z kôry - Prírodná relaxačná vôňa, ideálna pre aromaterapiu.<…

7,74 € od 2,00 €
Skladom
-23%
Esenciálny olej z čajovej ruže 10ml z Nemecka

Esenciálny olej z čajovej ruže 10ml z Nemecka

AROMATICKÝ OLEJ vôňa: TEA ROSE kapacita: 10 ml Silná koncentrácia zloženia a žiadne riedenie oleje vysvetľujú vysokú účinnosť a účinnosť našich produkto…

8,25 € od 2,00 €
Skladom
-26%
Borovicový esenciálny olej 10ml

Borovicový esenciálny olej 10ml

Prírodný borovicový esenciálny olej 10 ml INCI: Ph.Eur. pinus sylvestris oil - Prírodná relaxačná vôňa, ideálna pre aromaterapiu. -Fľaštička z tmavého skla zai…

8,77 € od 2,12 €
Skladom
-23%
HELTISO AROMA NOS TYČ OSVIEŽUJÚCA MÄTA

HELTISO AROMA NOS TYČ OSVIEŽUJÚCA MÄTA

Osviežujúca mäta do nosa Balenie: 1g Účel použitia Tyč do nosa obsahuje vložka nasiaknutá esenciálnym olejom, ktorá osviežuje a uľahčuje dýchanie…

8,55 € od 2,20 €
Skladom
-27%
DEPAN NOS STICK MINT EUKALYPTUS CAMPHOR

DEPAN NOS STICK MINT EUKALYPTUS CAMPHOR

DEPAN Nosová tyčinka Účel Nosová tyčinka obsahuje olejom nasiaknutý vložte éterické, osviežujúce a uľahčujúce dýchanie. Nepoužívať u dojčiat …

9,03 € od 2,20 €
Skladom
-30%
MÄTOVÝ ÉSENCIÁLNY OLEJ 10 ml MÄTOVÁ PRÍCHUŤ

MÄTOVÝ ÉSENCIÁLNY OLEJ 10 ml MÄTOVÁ PRÍCHUŤ

WESSPER PRÍRODNÝ esenciálny olej MINT 10 ML Mätová vôňa Objem: 10 ml ▶ Prírodný mätový esenciálny olej je vyznačuje sa výraznou, osviežujúcou mentol…

9,54 € od 2,28 €
Skladom